Selous

ilustracija
SELOUS, slonovi
ilustracija1ilustracija2ilustracija3

Selous (engl. izgovor [səlu:']), rezervat divljači u jugoistočnoj Tanzaniji, među najvećima u svijetu (44 800 km²). Obuhvaća veći dio porječja Rufijija s kanjonom Stieglers (dubok i širok 100 m). Stanište slonova, vodenkonja, žirafa, gnuova, krokodila i dr. Osnovan 1922. kao zaštićeno područje; od 1982. na UNESCO-ovu popisu svjetske prirodne baštine. Turizam (safari).

Selous. Hrvatska enciklopedija, mrežno izdanje. Leksikografski zavod Miroslav Krleža, 2018. Pristupljeno 13.11.2019. <http://www.enciklopedija.hr/Natuknica.aspx?ID=55308>.