struka(e):

Food Technology and Biotechnology [fu:d teknɔ'ləi ənd baiəuteknɔ'ləi], znanstveni časopis hrvatskih prehrambenih tehnologa i biotehnologa. Počeo je izlaziti 1963. pod imenom Informacije Prehrambeno-tehnološkog instituta u Zagrebu (prvi glavni urednik Hinko Fuksa), zatim Prehrambeno-tehnološka revija i Prehrambeno-tehnološka i biotehnološka revija, a od 1996. nosi današnji naziv (glavni urednik Vladimir Mrša). Izlazi kvartalno, u cijelosti na engleskom jeziku (sažetci na hrvatskom), a objavljuje izvorne znanstvene radove, prethodna priopćenja, znanstvene bilješke, revijalne prikaze i stručne radove iz područja prehrambene tehnologije, biotehnologije, biokemije, mikrobiologije, procesnog i genetičkog inženjerstva, analitike namirnica itd.

Citiranje:

Food Technology and Biotechnology. Hrvatska enciklopedija, mrežno izdanje. Leksikografski zavod Miroslav Krleža, 2013 – 2024. Pristupljeno 1.3.2024. <https://www.enciklopedija.hr/clanak/food-technology-and-biotechnology>.