Upit fermentacija, pronađeno natuknica: 10

fermentacija

fermentacija (lat. fermentatio: vrenje), isto što i vrenje. Osim toga, u prehrambenoj tehnologiji fermentacijom ...

alkoholno vrenje

alkoholno vrenje (alkoholna fermentacija), biokemijska razgradnja fermentabilnih šećera, uglavnom na ...

bakterije

bakterije (grč. βαϰτηρία: batina, palica), mikroskopski sitni jednostanični organizmi s prokariotskom ...

biokemijsko inženjerstvo

biokemijsko inženjerstvo, primjena inženjerstva u vođenju bioloških procesa u industrijskim uvjetima, ...

kakaovac

kakaovac (prema španj. cacao < aztečkoga cacahuatl) (Theobroma cacao), drvo iz por. Sterculiaceae, visine ...

pekarski proizvodi

pekarski proizvodi, proizvodi što se dobivaju miješanjem brašna s vodom, mlijekom ili nekom drugom prikladnom ...

prehrambena tehnologija

prehrambena tehnologija, primjena operacija i procesa temeljenih na znanstvenim spoznajama kojima se ...

šampanjac

šampanjac, prirodno pjenušavo bijelo vino koje potječe iz francuske povijesne pokrajine Champagne. Proizvodi ...

Virtanen, Artturi Ilmari

Virtanen [vi'rtαnεn], Artturi Ilmari, finski biokemičar (Helsinki, 15. I. 1895 – Helsinki, 11. XI. 1973). ...

vrenje

vrenje. 1. U fizici, fazni prijelaz iz tekućega u plinovito agregatno stanje koji se zbiva istodobno ...

(1)