Upit fermentacija, pronađeno natuknica: 10
fermentacija
fermentacija (lat. fermentatio: vrenje), isto što i vrenje. Osim toga, u prehrambenoj tehnologiji fermentacijom ...
alkoholno vrenje
alkoholno vrenje (alkoholna fermentacija), biokemijska razgradnja fermentabilnih šećera, uglavnom na ...
bakterije
bakterije (grč. βαϰτηρία: batina, palica), mikroskopski sitni jednostanični organizmi s prokariotskom ...
biokemijsko inženjerstvo
biokemijsko inženjerstvo, primjena inženjerstva u vođenju bioloških procesa u industrijskim uvjetima, ...
kakaovac
kakaovac (prema španj. cacao < aztečkoga cacahuatl) (Theobroma cacao), drvo iz por. Sterculiaceae, visine ...
pekarski proizvodi
pekarski proizvodi, proizvodi što se dobivaju miješanjem brašna s vodom, mlijekom ili nekom drugom prikladnom ...
prehrambena tehnologija
prehrambena tehnologija, primjena operacija i procesa temeljenih na znanstvenim spoznajama kojima se ...
šampanjac
šampanjac, prirodno pjenušavo bijelo vino koje potječe iz francuske povijesne pokrajine Champagne. Proizvodi ...
Virtanen, Artturi Ilmari
Virtanen [vi'rtαnεn], Artturi Ilmari, finski biokemičar (Helsinki, 15. I. 1895 – Helsinki, 11. XI. 1973). ...
vrenje
vrenje.
1. U fizici, fazni prijelaz iz tekućega u plinovito agregatno stanje koji se zbiva istodobno ...