Upit smrzavanje, pronađeno natuknica: 14
smrzavanje
smrzavanje.
1. Hlađenje tvari na temperature niže od ledišta (zaleđivanje). Tako se npr. živežne namirnice ...
desalinizacija
desalinizacija (de- + salinizacija, od lat. salinus: slan), odsoljavanje; djelomično ili potpuno uklanjanje ...
konzerviranje (prehrambena tehnologija)
konzerviranje (njem. konservieren < lat. conservare: sačuvati, održati), postupak kojim se za kraće ...
kriobiologija
kriobiologija (grč. ϰρύος: studen, mraz + biologija), grana biologije koja proučava djelovanje niskih ...
krioturbacije
krioturbacije (grč. ϰρύος: studen, mraz + lat. turbatio: promjena, preinaka), pojave manje-više simetričnih ...
ledište
ledište, temperatura pri kojoj neka tvar prelazi iz tekućega u čvrsto agregatno stanje. Ovisi o tlaku, ...
opeka
opeka, građevni element za zidanje koji se proizvodi oblikovanjem, sušenjem i pečenjem smjese glinenoga ...
povrće
povrće, skupina botanički različitih jednogodišnjih i dvogodišnjih, rjeđe višegodišnjih, kulturnih biljaka, ...
prehrambena tehnologija
prehrambena tehnologija, primjena operacija i procesa temeljenih na znanstvenim spoznajama kojima se ...
rashladni stroj
rashladni stroj, uređaj kojim se postiže hlađenje nekoga prostora, robe ili predmeta. Kod današnjih ...